Gründerpraten Intervju med Bjørn Holte

Ved hjelp av turbinteknologi tørker Hedgehog Dryer alt fra våte sokker, votter, sko, støvler, våtdrakter, skjorter og bluser til skibukser på 15-30 minutter. Nå rulles produktet ut over hele verden. Intervju med Gründerpraten, 3 mai 2022.

Norsk pinnsvintørker har skapt et milliardmarked over hele verden

Publisert 3. mai 2022 kl. 06.35

Hilde Oreld, Journalist

Bjørn Holte var en av de første i Norge som fikk internett, han har hentet 100 mill. kroner til et av sine selskaper i USA, fått etablererpris av Trygve Hegnar og er aktuell med flere varianter av sin oppfinnelse pinnsvintørkeren. Elkjøp i hele Norden selger den, og nå rulles produktet ut i resten av verden også. Målet i år er en omsetning på 100 mill. kroner.

– Vi har skapt markeder, sier han om produktet Hegdehog Dryer. Tørkeren, som finnes i mange varianter, tørker sko, votter, sokker, støvler, våtdrakter, penskjorter, skibukser og alt annet vesentlig raskere enn alt annet på markedet. – Ved hjelp av turbinteknologi blir det meste tørt på mellom 15 og 30 minutter, sier Holte.

I denne episoden av Gründerpraten forteller trønderen om alt fra hvordan han klarte å skape business både hjemme og i USA, om livet da familien i New York, med tre små barn ble snudd på hodet da hans kone og barnas mor døde etter å ha fått kreft med full spredning, hvordan han bygget opp nok et firma fra Hemsedal og hva som er hemmeligheten bak suksessen til gründere som skal utvikle og selge fysiske produkter.

Om Gründerpraten

Vi elsker besøk! Har du en historie du har lyst til å dele med oss har vi kaffen klar. Inviter deg selv på grunderpraten@finansavisen.no

Erin Eriksson

COO

Hedgehog AS, vinner av Red Dot Award: Product Design 2022